Competentiegericht werven

Het is onze visie om een duurzame uitstroom te faciliteren door kwaliteit in maatwerk centraal te stellen. Dit betekent dat onze cliƫnt zich dient te kunnen identificeren met de cultuur, de missie en de visie van de organisatie. Daarnaast dient men zich ook te herkennen in de inhoudelijke aspecten van het functiekader en alle randvoorwaarden.

Waarom competentiegericht werven?

Dit laatste reduceert recidive terugkeer naar de arbeidsmarkt en zorgt daarmee voor minder druk op ons sociale verzekeringsstelsel maar ook ons zorgstelsel. Parallel wakkeren wij het vuur aan van onze economische welvaart. Een kwalitatieve match leidt dan ook naar een verhoogde werktevredenheid, meer organisationele toewijding, een verhoogde productiviteit, minder ziekteverzuim, minder verloop, een sterkere concurrentiepositie en nog veel meer voordelen. Dit vormt tevens ons pleidooi voor competentiegericht werven.

Hoe zien wij de toekomst?

Desalniettemin is onze arbeidsmarkt in veel opzichten nog conservatief te noemen. We streven dan ook naar het ontwikkelen van een platform voor competentiegericht werven. Wij visualiseren een nauwe samenwerking tussen de Overheid, het Sociale Domein en het Bedrijfsleven en het ontwikkelen van een effectieve en uniforme methodiek voor competentiegericht werven. Samen dienen we Nederland op de kaart te zaten als arbeidsmarktinnovator. 

Wenst u uw visie met ons te delen? Neem dan snel contact met ons op.