Integratie: Een allesomvattende benadering

Om onze visie gestalte te kunnen geven, benaderen wij het fenomeen arbeidsmarktintegratie als een holistisch proces, een proces wat uit diverse stadia bestaat die allen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Oriënteren

Alvorens men überhaupt de arbeidsmarkt betreedt, dient men zich eerst goed te oriënteren. Dit begint met het kiezen van de juiste studie. Dit betekent dat de gekozen studie het mogelijk moet maken om uiteindelijk effectief uit te stromen naar een baan die aansluit op de persoonlijkheid, de kennis en de kunde maar die ook het nodige arbeidsmarktperspectief biedt, ofwel een goede startpositie.

Om de nieuwe generatie hierin te assisteren, maken wij gebruik van Studiekeuzebegeleiding. Een instrument wat effectief ingezet kan worden in het bepalen van de juiste studierichting. Ook ons boek Succesvol Studeren geeft de student een voorsprong om de studie effectiever te doorlopen.

Daarnaast is het belangrijk dat studenten in het laatste jaar van hun Beroepsonderwijs reeds goed worden voorbereid op het betreden van de arbeidsmarkt. Denk hierbij aan het creëren van een goede basis, zoals het opstellen van een cv of het schrijven van een sollicitatiebrief, maar ook dient men te beschikken over arbeidsmarktkennis en goede communicatie- en presentatievaardigheden. Ons handboek Succesvol Solliciteren en onze sollicitatie ondersteuning geeft studenten de nodige voorsprong bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt.

Onze diensten

 • Studiekeuzebegeleiding
 • Handboek Succesvol Studeren
 • Loopbaankeuzebegeleiding
 • Handboek Succesvol Solliciteren
 • Sollicitatie ondersteuning

Solliciteren

Of je nu pas bent afgestudeerd of hebt besloten om de organisatie waar je al vijf jaar werkt te verlaten, je zult bij het betreden van de arbeidsmarkt moeten solliciteren. Een proces wat de nodige complexiteit met zich meebrengt. Zo dien je niet alleen te beschikken over een goede basis, maar dien je ook te beschikken over arbeidsmarktkennis en goede communicatie- en presentatievaardigheden.

Ons handboek Succesvol Solliciteren geeft je de mogelijkheid om het sollicitatieproces effectiever te doorlopen. Ook zullen we je helpen met het opnieuw oriënteren, het opstellen van een goed cv, het schrijven van een sterke sollicitatiebrief, het creëren van een LinkedIn profiel, het optimaliseren van je persoonlijke presentatie en profilering, het bespreken van strategieën en nog veel meer.

Onze diensten

 • Loopbaankeuzebegeleiding
 • Handboek Succesvol Solliciteren
 • Sollicitatie ondersteuning

Baanonzekerheid

Vanwege economische ontwikkelingen, reorganisaties, arbeidsconflicten, ziekte of andere factoren, kan er altijd baanonzekerheid ontstaan. Dit betekent dat men onzekerheid ervaart over het voortbestaan van de eigen baan. Baanonzekerheid zal zich daarentegen niet altijd vertalen naar een contractbeëindiging.

Desalniettemin kan baanonzekerheid buitengewoon stressvol zijn. Baanonzekerheid gaat dan ook samen met een lager welzijn en een minder gunstige gezondheid. Baanonzekerheid kan gereduceerd worden door de voorspelbaarheid en beheersbaarheid van de situatie te vergroten.

Wij zullen je gedurende dit proces begeleiden door bijvoorbeeld meer inzage te geven in jouw rechtspositie, maar ook zullen we je adviseren hoe je de voorspelbaarheid en de beheersbaarheid van deze situatie kunt vergroten.

Onze diensten

 • Coaching & Advisering

Baanverlies

Mocht het baanverlies onvermijdelijk zijn, dan zullen wij je helpen om deze periode goed te doorstaan. Zo zullen we je helpen bij vragen omtrent jouw rechtspositie, maar kunnen we je ook begeleiden naar een nieuwe baan. Ons handboek Succesvol Solliciteren geeft je de mogelijkheid om het sollicitatieproces effectiever te doorlopen. Ook zullen we je helpen met het opnieuw oriënteren, het opstellen van een goed cv, het schrijven van een sterke sollicitatiebrief, het creëren van een LinkedIn profiel, het optimaliseren van je persoonlijke presentatie en profilering, het bespreken van strategieën en nog veel meer.

Onze diensten

 • Loopbaankeuzebegeleiding
 • Handboek Succesvol Solliciteren
 • Sollicitatie ondersteuning

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op. We staan u graag te woord.