Waarom LABOR?

Waarom zou je eigenlijk voor LABOR kiezen? Er zijn tenslotte heel veel loopbaanadviseurs en arbeidsmarktintegratiedeskundigen in Nederland.

Wij hebben echter een ander perspectief op arbeidsmarktintegratie. We hebben niet alleen de nodige deskundigheid aan boord maar weten ook hoe het is om werkloos te zijn, om overgeleverd te zijn aan bureaucratie en onzekerheid. Dit geeft ons een enorme voorsprong. We beheersen niet alleen de materie maar ook de praktijk. Deze formule heeft geresulteerd in enkele opmerkelijke factoren die LABOR uniek maken.

Welke factoren hebben wij tot ver beneden de norm van de sector gereduceerd?

Een loopbaantraject bestaat veelal uit 6 tot 8 sessies. Voor de cliënt brengt dit ook de nodige kosten met zich mee. Door sterk in te zetten op diagnostiek en expertise hebben wij ons loopbaantraject kunnen reduceren naar slechts 3 individuele sessies. Zo waarborgen we niet alleen de kwaliteit maar zorgen we er ook voor dat de investering voor jou gering blijft.

Een loopbaancoach kost gemiddeld EUR 80,00 per uur. Door ons consult aan huis of een locatie naar wens hebben wij onze overheadkosten aanzienlijk kunnen reduceren. Dit betekent dat wij onze cliënten tegen een gereduceerd tarief kunnen bedienen. Daar pluk jij dus de vruchten van. 

Welke factoren die de sector nooit heeft aangeboden hebben wij gecreëerd?

Veelal ontbreekt het de organisaties binnen het domein van arbeidsmarktintegratie aan effectieve diagnostische instrumenten, en vaak ook aan de nodige expertise.

Om jou sneller en effectiever te kunnen helpen, hebben we zelf een diagnostisch instrument ontwikkeld, het zogenaamde Integratie Prognose Model (I.P.M.). Het I.P.M. omvat een spectrum aan factoren die van invloed zijn op de snelheid en de kwaliteit van jouw arbeidsmarktintegratie. Deze invloedsfactoren berusten op wetenschappelijk onderzoek.  

De factoren in het model zijn vertaald naar een interview die we dan ook samen zullen doorlopen. De antwoorden zullen aansluitend door middel van het I.P.M. geanalyseerd worden. Na het doorlopen van het model weten we dus precies welke factoren jouw integratie belemmeren en welke factoren jouw integratie faciliteren. Deze informatie verwerken we aansluitend in ons advies.

Door dus sterk in te zetten op effectieve diagnostiek zijn we in staat om de normaal benodigde 6 tot 8 sessies te reduceren naar slechts 4 sessies. 

De transitie die men maakt op de arbeidsmarkt is één van de vele variabelen die we belichten in het Integratie Prognose Model.

Met welke factoren stijgen wij ver boven de norm van de sector uit?

Bij veel organisaties kun je enkel een beroep doen op trajecten. Wij geloven dat succesvolle integratie afhankelijk is van veel meer aanvullende factoren, en daarnaast voor iedereen toegankelijk dient te zijn. Zodoende bieden wij naast onze trajecten ook een breed spectrum aan support.

Bezoek aan huis

Als je werkloos bent, vormt mobiliteit al snel een drempel. Wij zijn dan ook in staat om je thuis in jouw eigen vertrouwde omgeving of op een locatie naar wens te ondersteunen, en dat zonder extra kosten.

Pro Deo Woensdag

Mocht je bijvoorbeeld een bijstandsuitkering hebben, dan begrijpen wij dat het aflossen van vaste lasten en/of betalingsverplichtingen moeizaam is. Wij willen dan ook niet dat onze tarieven een drempel voor je vormen. Om onze dienstverlening ook voor jou toegankelijk te maken, hebben wij het zogenaamde “Pro Deo Woensdag” in het leven geroepen.

Impressiemanagement

Impressiemanagement is een bewust of onbewust proces waarin men probeert om de perceptie van anderen te beïnvloeden door informatie in sociale interactie te reguleren en te beheersen. Zelfpresentatie is een onderdeel van impressiemanagement. Het betreft de wijze waarop men zichzelf presenteert en profileert. We helpen je hier niet alleen bij maar zorgen ook voor een passende outfit. Na het opnemen van de maatvoering en het bepalen van de juiste kledingkeuze gaan we op zoek naar een passende outfit. Buiten ons reguliere uurtarief zullen hier geen extra kosten voor in rekening worden gebracht. De outfit blijft uiteraard in jouw bezit.

Gratis E-Clinics | Sollicitatieformulieren | Vacature analyse

Om je nog beter van dienst te zijn, hebben wij praktische E-Clinics, Sollicitatieformulieren en zelfs een Vacature Analyse voor je ontworpen. Deze instrumenten zullen het sollicitatieproces aanzienlijk makkelijker voor je maken. Bovendien kun je deze gratis en gemakkelijk downloaden op onze website.

Online support via Facebook en LinkedIn

Je treft ons ook op Facebook en LinkedIn waar we onder de naam “LABOR | Vacatures in Limburg | Sollicitatie advies | Arbeidsmarkt” een besloten groep hebben opgericht. Je bent van harte welkom op ons platform waar je de volgende informatie kan vinden:

  • Actuele vacatures: Wellicht zit er voor jou een passende baan tussen?
  • Deskundig sollicitatie advies: We beheersen niet alleen de theorie maar weten ook hoe het is om werkloos te zijn.
  • Actuele arbeidsmarktinformatie: Dit zal je helpen om nog beter te navigeren.
  • En meer…

Handboek Succesvol Solliciteren

Onze filosofie is dat iedereen een arbeidsplaats verdient in onze maatschappij. Uit deze filosofie is ons handboek ontstaan. Het handboek is dan ook geschreven voor iedereen die problemen ervaart met zijn of haar integratie tot de arbeidsmarkt. Iedere mogelijke route naar een nieuwe passende baan werd dan ook zorgvuldig in kaart gebracht. Zo kun je ook thuis zelfstandig aan de slag om het beste uit je sollicitatie activiteiten te halen.

LABOR, een formule die werkt

Daar waar anderen zich concentreren op ellenlange trajecten pleiten wij voor snelle, kwalitatieve, betaalbare en vooral effectieve advisering en bemiddeling. Dit kan alleen door de inzet van effectieve diagnostiek en de nodige expertise. Een formule die wij ons meester hebben gemaakt, een formule die werkt.