E-Clinics | Sollicitatieformulieren | Vacature analyse

Om je nog beter van dienst te zijn, hebben wij praktische E-Clinics ontworpen. Een E-Clinic is een korte, praktische cursus waarmee je snel en resultaatgericht aan de slag kunt gaan. Ook hebben wij enkele formulieren en “tools” ontwikkeld die het sollicitatieproces een stuk makkelijker zullen maken. Je kunt deze gratis en gemakkelijk downloaden door op de onderstaande link van het gewenste document te klikken.

Onze E-Clinics

Labor Arbeidsmarktintegratie E-Clinic – Het Curriculum Vitae

Labor Arbeidsmarktintegratie E-Clinic – De arbeidsmarkt

Labor Arbeidsmarktintegratie E-Clinic – Hoe overleef ik een uitkering

Onze sollicitatieformulieren

Als je binnenkort een (online) sollicitatiegesprek hebt gepland, download dan snel het “Voorbereiding Sollicitatiegesprek” formulier. Dit formulier stelt je in staat om je aan de hand van de zogenaamde STAR-methode voor te bereiden op vragen die gesteld kunnen worden tijdens het sollicitatiegesprek.

Labor Arbeidsmarktintegratie – Voorbereiding Sollicitatiegesprek

Als je binnenkort een online sollicitatiegesprek hebt gepland, download dan snel de “Online sollicitatiegesprek controlelijst”. Deze lijst geeft je inzicht in de factoren waarmee je rekening dient te houden tijdens een online sollicitatiegesprek.

Labor Arbeidsmarktintegratie – Online sollicitatiegesprek controlelijst

Uiteraard is het tijdens een sollicitatiegesprek ook belangrijk om zelf vragen te stellen. Zo maak je namelijk duidelijk dat je oprecht geïnteresseerd en goed geïnformeerd bent over de organisatie. Wij hebben dan ook een vragenlijst voor je opgesteld waarmee je je aan de hand van de vacature kunt voorbereiden op het sollicitatiegesprek.

Labor Arbeidsmarktintegratie – Vacature analyse

Stel ook eens een persoonlijke vraag aan je gesprekspartner. Vaak ervaart men dit als plezierig en voelt men zich hierdoor gevleid. Men zal het gesprek dan ook als prettiger ervaren. Waak er echter voor dat je niet gebukt gaat onder een Tsunami aan informatie doordat je teveel vragen stelt. Maak dan ook notities wat ook bijdraagt aan een georganiseerde indruk. Ons “Gespreksnotitieformulier” is hiervoor uitermate geschikt. Het geeft ruimte voor diverse vragen maar ook voor het maken van notities.

Labor Arbeidsmarktintegratie – Gespreksnotitieformulier

Ons Vacature Analyse Model

Stel je voor dat je de perfecte vacature hebt gevonden. Een functie die jou op het lijf is geschreven, echter weet je niet zeker of je een goede kans maakt. Misschien voldoe je niet aan bepaalde harde eisen of heb je een gebrek aan ervaring.  Dit hoeft absoluut geen reden te zijn om niet te solliciteren. In dit geval maak je namelijk gebruik van ons Vacature Analyse Model.

In het Vacature Analyse Model tref je een hele reeks aan factoren. Deze factoren zijn allemaal van invloed op jouw slagingskans om uitgenodigd te worden voor dat felbegeerde sollicitatiegesprek. Hoe meer punten je scoort, hoe hoger de kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Nadat je de analyse hebt afgerond, weet je dus precies of het voor jou zinvol is om te solliciteren.

Het Vacature Analyse Model is opgesteld in Excel. Je dient dan ook over Microsoft Office te beschikken. Wij adviseren je om alvorens het gebruik de handleiding goed te lezen.

Labor Arbeidsmarktintegratie – Handleiding Vacature Analyse Model

Labor Arbeidsmarktintegratie – Vacature Analyse Model

Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes. Veel succes gewenst.