Ik zoek een passende baan

Ons traject is ontworpen voor personen die veel moeite ervaren bij het vinden van een passende aansluiting op de arbeidsmarkt. 

Het vinden van een passende baan kan soms erg moeilijk zijn. Dit kan omdat je bijvoorbeeld een afstand tot de arbeidsmarkt hebt door ziekte of beperking en/of door onvoldoende aansluiting van ervaring en opleiding op de eisen van de arbeidsmarkt. Ook kan het zijn dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging maar moeite ervaart om je te oriënteren, of dat je een overstap wilt maken naar een andere sector. Herken jij jezelf in dit profiel? Lees dan snel verder.

Ons traject is er op gericht om jou te ondersteunen in het vinden van een baan die aansluit op je kennis, je vaardigheden en je mogelijkheden. Ons einddoel is een uitstroom naar duurzame betaalde arbeid.

Ons traject bestaat uit meerdere stadia welke we onderstaand nader zullen toelichten.

Succesvolle integratie begint met de juiste diagnostiek

Om succesvolle integratie te faciliteren, dienen we eerst de juiste vragen te stellen.

 1. Wie ben ik?
 2. Wat kan ik?
 3. Wat wil ik?
 4. Welke factoren belemmeren mijn integratie?
 5. Welke factoren faciliteren mijn integratie?
 6. Waar vind ik de meest passende aansluiting en hoe kom ik daar?

Als we al deze vragen kunnen beantwoorden, ontvangen we de sleutel naar een succesvolle maar ook duurzame integratie. Ons einddoel.

Hoe ziet ons traject eruit?

Kennismaking | Intake & Interview

Intake

Het registreren van contactgegevens en diverse personalia.

Interview

Alvorens we samen de diepte ingaan is het belangrijk dat we elkaar eerst beter leren kennen. Dat doen we door je thuis in je eigen vertrouwde omgeving of op een locatie naar wens te bezoeken. Het is dan ook noodzaak dat er sprake is van een goede “klik”. Pas dan gaan we samen aan de slag.

Fase 1 | Beroeps- of loopbaanonderzoek

Om antwoord te ontvangen op de eerste drie vraagstukken, volgt er eerst een uitgebreid beroeps- of loopbaanonderzoek.

De vraag “Wie ben ik?” wordt beantwoord door het identificeren van de loopbaanfase en het afnemen van de zogenaamde Big Five Persoonlijkheid test.

De vraag “Wat kan ik?” wordt beantwoord door het benoemen van jouw kerncompetenties.

De vraag “Wat wil ik?” wordt beantwoord door het identificeren van de zogenaamde loopbaanankers, het afnemen van de John Holland test en aansluitend een uitgebreid Carrière clusteronderzoek. Zoals gezegd kan het ook zijn dat je al precies weet wat je wilt. Dat helpt ons natuurlijk al goed op weg.

Enkele aandachtspunten…

Wij verzoeken je om je voor Fase 1 te kleden alsof je naar een sollicitatiegesprek gaat. Jouw representativiteit vormt dan ook een onderdeel van ons Integratie Prognose Model (onderdeel van Fase 2).

Indien je een Arbeidsdeskundig onderzoek hebt gehad, verzoeken wij je om het onderzoeksrapport gedurende Fase 1 te overleggen. Jouw gezondheid vormt dan ook een onderdeel van ons Integratie Prognose Model. Uiteraard beschermen wij onze cliëntinformatie en zullen wij onze discretie waarborgen.

Fase:                           1

Aantal sessies:        1

Duur:                          Ca. 2 uur

Fase 2 | Doorlopen van Integratie Prognose Model

Om de volgende twee vragen te beantwoorden heeft Labor het zogenaamde Integratie Prognose Model ontworpen, oftewel het I.P.M. Het I.P.M. omvat een spectrum aan factoren die van invloed zijn op de snelheid en de kwaliteit van jouw arbeidsmarktintegratie. Het betreft in dezen de transitie van werkloosheid naar betaalde arbeid. De aan deze transitie verbonden factoren zijn ondergebracht in drie domeinen.

 • Persoon
 • Omgeving
 • Arbeidsmarkt

De factoren in het model zijn vertaald naar een interview die we dan ook samen zullen doorlopen. De antwoorden zullen aansluitend door middel van het I.P.M. geanalyseerd worden. Na het doorlopen van het model weten we dus precies welke factoren jouw integratie belemmeren en welke factoren jouw integratie faciliteren.

Fase:                           2

Aantal sessies:        1

Duur:                          Ca. 2 uur

Fase 3 | Functioneel Advies & Arbeidsbemiddeling

Na het beantwoorden van alle bovenstaande vragen kunnen al onze bevindingen worden ingezet om antwoord te verschaffen op die meest prangende vraag, namelijk “Waar vind ik de meest passende aansluiting en hoe kom ik daar?”. Er volgt dan ook een op jouw situatie afgestemd advies, met daarin opgenomen strategieën waarmee een versnelde maar ook kwalitatieve aansluiting tot stand gebracht kan worden.

Na afloop van Fase 2 zijn we trouwens ook op zoek gegaan naar passende vacatures. Vacatures die dan ook sterk aansluiten op jouw profiel. We zullen deze vacatures dan ook samen bespreken en er vervolgens naar streven om je bij de betreffende werkgever(s) aan tafel te krijgen.

Uiteraard zullen wij je gedurende het gehele proces bijstaan. Ons credo luidt niet voor niets “Constantia et labore” oftewel “Door volharding en inspanning”.

Fase:                           3

Aantal sessies:        1

Duur:                          Ca. 2 uur

Wist je dat…

De kosten voor loopbaanonderzoek zijn aftrekbaar bij de Belastingdienst

In enkele gevallen zijn de kosten voor loopbaanonderzoek aftrekbaar bij je jaarlijkse inkomstenbelasting. De Belastingdienst stelt echter harde eisen. Zo dient het traject geheel bedoelt te zijn voor je loopbaan of beroep. Onderstaand tref je de criteria die de Belastingdienst centraal stelt.

 • Het traject moet betrekking hebben op je loopbaan of beroep.
 • De kosten worden aan jou of jouw partner in rekening gebracht. Indien een ander, bijvoorbeeld je werkgever de kosten betaald, dan heb je geen recht op aftrek.
 • De drempelwaarde bedraagt EUR 250,00. Dat betekent dat alle kosten boven de EUR 250,00 aftrekbaar zijn.
 • Het traject dient te worden gevolgd bij een bevoegde coach dan wel deskundige.

Wie betaalt als je zzp’er bent?

De gemaakte kosten zijn ook voor ondernemers aftrekbaar als bedrijfskosten voor de onderneming. Voor de ondernemer geldt echter geen drempelbedrag of maximum. Let wel dat ook hier de regel geldt dat het traject betrekking heeft op het werk dat je uitvoert of wilt gaan uitvoeren.

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer dan ook altijd de Belastingdienst.

Op vertoon van een actuele uitkeringsspecificatie van de Sociale Dienst of het UWV, waaruit blijkt dat je een Bijstandsuitkering betrekt, kun je op iedere laatste vrijdag van de maand GRATIS een beroep doen op onze volledige dienstverlening

Voor meer informatie zie onze “Freelance Friday”.

Indien je meteen een afspraak wilt maken, neem dan snel contact met ons op. We staan dan ook voor je klaar.