Visie, Doelgroep & Missie

 

LABOR streeft naar versnelde en kwalitatieve arbeidsmarktintegratie voor:

Als je ongelukkig bent met je huidige baan

Dit kan zijn omdat je je simpelweg niet kan identificeren met je huidige functie of dat je wordt blootgesteld aan een destructief arbeidsklimaat.

Als je niet weet wat je wilt in je carrière  

Daarnaast constateren we ook dat veel mensen simpelweg niet weten wat ze willen in hun carrière. Vooral bij starters op de arbeidsmarkt is dit een bekend fenomeen. Men dient tegenwoordig in een vroeg stadium een goed beeld te hebben omtrent het pad wat men na het afstuderen wilt bewandelen. Helaas is dit voorrecht niet voor iedereen weggelegd.

Ook zien we veel personen die vanuit een zorgsituatie of langdurige werkloosheid weer de arbeidsmarkt betreden en zich opnieuw willen oriënteren.

Als je een transitie wilt maken naar een andere beroepssector

Ook constateren we dat er veel mensen zijn die behoefte hebben aan verandering, een nieuwe uitdaging, maar niet weten hoe ze deze verandering moeten vormgeven of geconfronteerd worden met drempels en barrières.

Kortom, we zijn er voor iedereen die een kompas nodig heeft om succesvol te navigeren op de arbeidsmarkt.

Omwille van succesvolle arbeidsmarktintegratie werkt LABOR met een uitgebreide intake, het Integratie Prognose Model, beroeps- en/of loopbaanonderzoek gevolgd door functioneel arbeidsmarktadvies en eventuele traject op maat begeleiding.

Met dit totaalpakket dient arbeidsuitval te worden voorkomen of dient integratie tot de arbeidsmarkt zowel kwalitatief als versneld mogelijk te worden gemaakt.