Pers & Publiciteit

Onderstaand treft u een overzicht van alle Pers en Publiciteit uitingen omtrent ons diensten- en productenportfolio.

Donderdag 13 februari 2020 | Reportage Stadsjournaal Brunssum Nu

Een tijd geleden was Marco Mostert zelf werkzoekende. Zijn traject bij ISD BOL leidde niet alleen tot een nieuwe baan, maar ook tot de voltooiing van een eigen boek: Succesvol Solliciteren.

Ondertussen heeft Marco de samenwerking met ISD BOL weer opgepakt, om zijn eigen (ervarings)kennis in te zetten om mensen weer sneller aan een nieuwe baan te helpen. Wij spraken met Marco én met ISD BOL!

Bekijk de reportage op Facebook door op de onderstaande afbeelding te klikken.

Dinsdag 28 januari 2020 | Interview en reportage door Upendi Film

Vandaag had ik het eervolle genoegen om geïnterviewd te worden door Upendi Film.

Upendi Film & Motiongraphics is gevestigd in Stein. Het bedrijf is geboren uit de samenwerking tussen Jeroen Daemen en Maarten Diederen, twee filmmakers in optima forma. Naast promotionele (reclame)films produceert Upendi films ter verbetering van de interne communicatie bij midden- en grootbedrijf en bij overheden.

Gedurende het interview hebben we gesproken over het boek “Succesvol Solliciteren”, de creatie van het Integratie Prognose Model, hoe de samenwerking met het ISDBOL tot stand is gekomen en welke uitdagingen nog wachten in de toekomst.

Het interview zal binnenkort worden uitgezonden op….?

Ik dank Upendi voor deze verrijkende ervaring. Het was buitengewoon eervol en interessant.

Foto: Jeroen Daemen

16 juni 2019 | Achter het boek: Interview met Marco Mostert over Succesvol solliciteren

In “Achter het boek” interviewt Veronique een schrijver over zijn of haar boek aan de hand van vijf korte vragen. Het interview is bedoeld als verdieping op de recensie van een boek. Onderstaand treffen jullie reeds een van de vijf vragen.

Wat wil je de lezers nog meegeven over dit boek?

Het is cruciaal, een absolute noodzaak dat je je kunt identificeren met hetgeen dat je doet. Zij het beroepsmatig, als vrijwilliger of als zelfstandig ondernemer. Jezelf gedwongen onderwerpen aan een visie waarmee je je niet kunt vereenzelvigen, is als een leven in gevangenschap.

Het begint door jezelf te onderwerpen aan kritische zelfreflectie. Wat zijn je talenten, waar schuilt je potentie? Neem de tijd en probeer deze vraagstukken te ontleden. Bekijk hoe je deze potentie kunt vertalen naar een toegevoegde waarde voor onze maatschappij.  Dit kan zich aanvankelijk slechts manifesteren als zijnde een richtingsgevoel. Door deze richting te volgen, zal je zien dat zich als snel zaken gaan manifesteren die je bevestigen dat je het juiste pad bewandelt. Hoe dieper je het pad betreedt, hoe geconcentreerder de visie zal zijn die zich uiteindelijk ontwikkeld. Jij bent de architect van je eigen toekomst.

Bekijk het volledige interview door op de onderstaande link te klikken:

http://www.veroniquesboekenhoekje.nl/achter-het-boek-interview-met-marco-mostert-over-succesvol-solliciteren/

Vrijdag 14 juni 2019 | Een bijzondere recensie van Veronique’s Boekenhoekje

Vandaag ontving ik van “Veronique’s Boekenhoekje” een bijzonder mooie recensie over mijn nieuwe boek “Succesvol Solliciteren, de effectieve weg naar een passende baan”.

Onderstaand treffen jullie enkele highlights.

“Marco Mostert heeft een zakelijke schrijfstijl. Het is heel praktisch geschreven. Sommige zaken, zoals het schrijven van een goede sollicitatiebrief of het bijhouden van je sollicitaties worden heel duidelijk beschreven.

De lezer wordt vanaf de eerste stappen meegenomen in het sollicitatieproces. Naast de voor de hand liggende zaken, zoals het maken van je CV, beschrijft Marco Mostert ook de andere ‘onduidelijkere’ zaken, zoals het UWV. Soms wordt het onderwerp hierdoor wel heel breed en omvat het meer dan solliciteren. Hierdoor wordt de tekst een tikkeltje droog. Je merkt dat Marco Mostert verstand van zaken heeft. Wanneer je alles wilt weten over solliciteren, dan is dit het juiste boek.

De vormgeving spreekt me minder aan. Dit kan komen vanwege de zwart-witte vormgeving. Het geeft het boek wel een zakelijkere uitstraling. Dit past dan wel weer bij het onderwerp.

Het sollicitatieproces van Marco Mostert wordt ook besproken. Dit maakt het verhaal persoonlijker. Dit zwakt het zakelijke karakter een beetje af.

Succesvol solliciteren is praktisch en bevat meer dan het schrijven van een sollicitatiebrief! Alles weten over solliciteren? Dan is dit boek een aanrader!”

Klik op de link om de gehele recensie te lezen.

http://www.veroniquesboekenhoekje.nl/recensie-succesvol-solliciteren-marco-mostert/

Dinsdag 11 juni 2019 | De eerste boek recensie

Vandaag trof ik op het internet de eerste recensie van mijn boek. Zoals het een goede boekencriticus betaamt mocht ik zowel positieve als negatieve kritiek ontvangen. Het laatste zal ik echter ontvangen als constructieve argumentatie. Onderstaand enkele highlights.

  • Mostert gaat een stuk verder dan het gemiddelde boek over solliciteren. Want waar de meeste boeken blijven hangen bij de basics (hoe schrijf je een brief, hoe maak ik mijn CV, waar zoek ik naar vacatures) gaat Mostert iets verder. Zo bespreekt hij ook de impact van de overheid en bureaucratie, bespreekt hij de verschillen tussen de verschillende kanalen (uitzendbureau, intermediairs versus directe vacatures), vertelt hij iets over aandachtsgroepen en over het belang om ook persoonlijke groei te blijven nastreven.
  • “Succesvol solliciteren” is een boek met een brede scope dat veelal makkelijk is te begrijpen.
  • Als lezer doe je er goed aan om dit boek uitermate kritisch te benaderen. Maar wanneer je dit leest met een kritische blik, weet je al snel de juweeltjes van adviezen die Mostert ons geeft te herkennen tussen de blubber. En juweeltjes bevat het boek zeker. De brede scope die voor de kritiekpunten zorgt maakt namelijk ook dat elke werkzoekende in dit boek wel waardevolle tips kan vinden. Dus als je werkloos thuis zit, raad ik je aan dit boek een keer te lezen.

Klik op de link om de gehele recensie te lezen.

https://lekkerlezen.net/boeken-non-fictie/persoonlijke-groei/succesvol-solliciteren/

Maandag 4 februari 2019 | De Voorjaarsaanbieding 2019 van Uitgeverij Elmar

Dit weekend ontving ik de Voorjaarsaanbieding 2019 van Uitgeverij Elmar.

Elmar is een uitgever van non-fictie. Dit betekent dat alles wat de auteurs van Elmar schrijven controleerbaar en ‘waar gebeurd’ is. Daarmee hebben de auteurs van Elmar altijd een bijzondere ervaring om te delen en daarmee ook een bijzonder verhaal voor de pers. Om deze auteurs te helpen hun ervaringen te delen, verstuurt Elmar meerdere malen per jaar de Aanbiedingskrant aan hun perscontacten.

Ik ervaar het dan ook als buitengewoon eervol dat Elmar mij dit podium schenkt en daarmee bijdraagt aan de reikwijdte van mijn boodschap. Namelijk het verspreiden van de formule voor het vinden van de baan die echt bij je past.